Over Ingrid de Vries
Psychologiepraktijk De Weg
in Rotterdam

Over Ingrid de Vries
Psychologiepraktijk De Weg
in Rotterdam

Over Ingrid de Vries

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Ingrid de Vries. Geboren en getogen in Ridderkerk, heb Psychologie gestudeerd in Leiden. Ik werk sinds 1999 in Rotterdam als vrijgevestigd Psycholoog.  Na mijn studie Psychologie ben ik altijd door blijven leren en ontwikkelen naast mijn werk. Ik houd mezelf zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via de beroepsvereniging LVVP en contact met collega’s.

Wat vind ik belangrijk!!

  • Humor

    Therapie is een serieuze zaak, toch het is goed als er ook gelachen kan worden.

  • Nieuwsgierigheid

    Ik ben nieuwsgierig naar jou, naar hoe je in elkaar zit, naar hoe het komt dat je doet zoals je doet.

  • Transparantie

    Het is belangrijk dat je weet wat je aan me hebt. Transparantie geeft helderheid en duidelijkheid.

Brede interesse en kennis van diverse methoden

Lichaam en geest zijn niet te scheiden en beïnvloeden elkaar wederzijds.

Mijn weg naar waar ik nu ben is niet altijd even direct geweest. Eerst nog een HBO-opleiding in de textiel. Toen toch gekozen voor Psychologie.
Na mij afstuderen heb ik de tijd genomen om uit te zoeken welke kant ik op wilde. Ik heb toen gekozen voor wat toen heette Eerstelijnspsychologie in een kleine praktijk, die ik later met Peggy de Graav heb overgenomen.

Via diverse opleidingen heb ik mijn BIG-registratie GZ-Psycholoog behaald.
De eerste werkjaren hebben zich inhoudelijk vooral gericht op Cognitief Gedragstherapeutisch werken met veel opleiding naast het werk. Vanaf 2010 begon dit, eerst langzaam, te verschuiven naar traumagerelateerd werken na de basisopleiding en later de vervolgopleiding EMDR.

In 2019 ben ik gestart met Level 1 Sensorimotor Psychotherapie. Ik had geen goed idee waar ik precies aan begon, maar hoe het lichaam werk bij psychische klachten vond en vind ik machtig interessant. Sensorimotor Psychotherapie was en is een intensieve, maar ontzettend waardevolle weg gebleken, zowel persoonlijk, als werkgerelateerd. Na Level 1 volgde Level 2, en actueel ben ik bezig met Level 3.

In mijn manier van werken zet ik alles in wat ik heb geleerd (o.a. SP, CGT, EMDR) om bij jouw hulpvraag aan te sluiten. Lichaam en geest zijn niet te scheiden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Hierin jezelf beter leren kennen geeft allerlei handvatten, hulpmiddelen om met je zelf, met klachten te leren om gaan en tot verwerking, herstel en groei te komen.

Vanaf 1 januari 2024 sla ik weer een nieuwe weg met de start van Psychologiepraktijk De Weg.
Na ruim 20 jaar prettige samenwerking met Peggy de Graav bij Psychologengroep Centrum West heb ik besloten mijn eigen weg te gaan.

Ik generalistisch werk, als het ware het psychologenequivalent van de huisarts, en behandel dus allerlei soorten klachten en mensen. Wel zijn er een aantal gebieden/klachten, die mijn speciale interesse hebben, namelijk traumagerelateerde problematiek, rouw- en verliesverwerking, hechtingsproblemen en Aanhoudende Lichamelijke klachten (ALK).

Sensorimotor Psychotherapie (SP)

Lichaam en geest zijn niet te scheiden, in deze therapie staat het lichaam centraal.

Psychologische hulp / therapie

Therapie kan je helpen weer grip te krijgen, grond onder je voeten te voelen.

EMDR
behandeling

Behandelmethode als je last blijft houden van een schokkende ervaring.