Werkwijze & behandelproces
Psychologiepraktijk De Weg
in Rotterdam

Werkwijze & behandelproces
Psychologiepraktijk De Weg
in Rotterdam

Wat kun je bij mij verwachten als je je aanmeld

Ik neem de tijd om maatwerk te leveren en de behandeling op jou af te stemmen. Dit doe ik door de verschillende stappen in een behandeling zo zorgvuldig mogelijk te doen.

Stappen in de behandeling

Voor de intake

Graag heb ik eerst telefonisch contact. Dan probeer ik in te schatten of je bij mij aan het juiste adres bent. Zo ja, dan maken we een afspraak voor een intake gesprek. Bij verzekerde zorg heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.
Verder stuur ik je digitaal een vragenlijst om deze in te vullen voor de eerste afspraak. Zo krijg ik een eerste indruk van je klachten.

De intake

De intake is meestal 3 gesprekken. Een gesprek duurt 6o minuten.
Alles draagt bij aan het huidige moment. Ik zal vragen stellen over je klachten, actuele situatie, voorgeschiedenis en -heel belangrijk- jouw hulpvraag. Ook geef ik nog aanvullende vragenlijsten mee. Hoe meer ik weet, hoe beter ik de behandeling op jou kan afstemmen.

De intake wordt afgerond met een behandelplan. Dit behandelplan is afgestemd op jouw hulpvraag in combinatie met wat ik je kan bieden. Als je akkoord bent met dit plan, gaan we samen het behandeltraject in.

Behandeling

Vaak zal een stukje behandeling al plaatsvinden tijdens de intake. Tijdens de behandeling richten we ons op de doelen in het behandelplan aan de hand van de gekozen methodiek. Mijn manier van werken is in de meeste gevallen een combinatie Sensorimotor Psychotherapie en Cognitieve gedragstherapie. Als het passend is vul ik dit aan met interventies uit andere methoden als bijvoorbeeld EMDR. Het belangrijk om je proces tussen de gesprekken actief te houden door het doen van oefeningen of huiswerkopdrachten.

Actieve en nieuwsgierige houding

Therapie is een leerproces en elk leerproces heeft tijd, aandacht en oefening nodig. Tussen de gesprekken door bezig zijn met wat er in de gesprekken naar voren komt, zal je leerproces -lees verminderen of omgaan met klachten- bevorderen.
Een oefening doen, iets lezen lezen/kijken of opschrijven. Het kan van alles zijn. Samen kunnen we dit afstemmen op je actuele situatie en je energieniveau.

Sensorimotor Psychotherapie (SP)

Lichaam en geest zijn niet te scheiden, in deze therapie staat het lichaam centraal.

Psychologische hulp / therapie

Therapie kan je helpen weer grip te krijgen, grond onder je voeten te voelen.

EMDR
behandeling

Behandelmethode als je last blijft houden van een schokkende ervaring.